Fysik

Omskrivning af elektrisk energi til kJ

16. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Anders beslutter sig for at bestemme nyttevirkningen. Han hælder 0,8 Lvand med temperaturen 12,6 °C i kasserollen og tænder for komfuret, som han har sluttet til en elmåler. Når vandet har nået 99,2 °C, viser elmåleren 0,1125 kWh.

Omregn forbruget af elektrisk energi til kJ.

Er der en, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2013 af Lone110 (Slettet)

vandet har fået energittilført 290,006 kJ

komfuret har brugt  405 kJ

η = (290,006 kJ)/(405 kJ) = 0,716064 ≈ 71,6%


Svar #2
16. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

hvordan har du omregnet til 405 kJ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2013 af Lone110 (Slettet)

1 kwh = 1000*60*60 Joule

i din tilfælde

0,1125 kWh *60 * 60 = 405 KJ


Svar #4
17. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Hvilken enhed har 60*60?


Skriv et svar til: Omskrivning af elektrisk energi til kJ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.