Matematik

Numerisk ligning

16. november 2013 af Zall - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne numeriske ligning:
¦x - 4¦ = x + ¦3 - 2x¦
Jeg har selv fået den til 1,75, men det lader til at 3,5 også passer ind, men jeg er ikke sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2013 af peter lind

Det gør den ikke. Det kan du nemt se ved at sætte x=3,5 ind i ligningen og dernæst regne højre og venstre side ud


Svar #2
16. november 2013 af Zall

Jamen dette er en numerisk ligning, der skal man først havde fundet sit interval for løsningen af ligningen :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2013 af peter lind

Du spørger i #0 om 3,5 er løsning. Det er de ikke. Hvis du sætter 3,5 ind på venstre side får du på venstre side |3,5-4| = 0,5 og på højre side 3,5 +|3-7| > 0,5

Hvis det i virkeligheden er noget andet du vil spørge om må du komme frem med hvad det er


Svar #4
16. november 2013 af Zall

Det er det jeg spørger efter, men du skal bare vide at de streger ikke er paranteser, De er dem der afgræsner den numeriske lignings interval.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2013 af peter lind

Jeg er godt klar over at de lodrette streger dækker over numerisk tegne. Hvis de ikke var det, vil mine beregninger i #3 give -3,5 på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2013 af SuneChr

Vedhæftet fil:SP 1611131554.PNG

Skriv et svar til: Numerisk ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.