Matematik

Funktioner

16. november 2013 af SuzanShaker (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg sidder om fumler med en matematik opgave der lyder sådan her:

"Om funktionenen f(x) = 3x −4x+(8/x)+b·x får vi oplyst at grafen for f går gennem punktet (2, 3). Bestem værdien af konstanten b."

Er der en der kan hjælpe mig, med hvordan jeg løser den i hånden? :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2013 af SuneChr

Man løser ligningen ved indsættelse af x og y :
3  =  32 - 42 + 8/2 + 2b 


Svar #2
16. november 2013 af SuzanShaker (Slettet)

#1
 

Man løser ligningen ved indsættelse af x og y :
3  =  32 - 42 + 8/2 + 2b 

tror ikke helt jeg har fanget den. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2013 af Chrystine (Slettet)

Når    grafen for f går gennem punktet (2, 3),
så ved du, at x = 2 og y eller rettere f(x) = 3 passer i forskriften.

Så, sæt 3 ind på f(x)'s plads og 2 ind på x's plads i udtrykket f(x) = 3x −4x+(8/x)+b·x.
Nu har du en ligning, hvor b er den eneste ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2013 af 123434 (Slettet)

(x,y)=(2,3)

Så du sætter 3 ind på y's plads og 2 ind på x's plads.


Svar #5
17. november 2013 af SuzanShaker (Slettet)

Er alle med på, at det er en funktion og ikke en ligning? x skal ikke have nogen karakter. Nej, det ser ikke rigtigt ud. jeg ved på forhånd at jeg skal indrage logaritmer i min beregning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2013 af SuneChr

# 5
f er en funktion, hvor man mangler at bestemme b, som er koefficient til x.
b bestemmes, som allerede nævnt, ved at indsætte y = 3 og x = 2 i forskriften (= funktionen).
Løs ligningen i # 1 og indsæt b i forskriften i # 0.
Dermed sikrer man sig, at  (2 ; 3) ligger på grafen for f.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.