Matematik

Matematiske modeller og regression

17. november 2013 af bubberoriginal (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har virkelig brug for hjælp med det her spørgsmål:

benyt tabellens data til at bestemme en model på formen 

formen er: y = ax + b

ved ikke hvad de mener med en model ? hvad vil det sige


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af peter lind

Det betyder at du skal bestemme a og b i den angivne formel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2013 af hesch (Slettet)

En model er en matematisk algoritme, der afspejler opførslen af et fysisk system.

Man opstiller en overføringsfunktion, i form af:

output/input = overføringsfunktion  =>

output = overføringsfunktion * input.

Man anvender så modellen til f.eks. at efterprøve strategier for regulering/styring af en 60000HK diesel skibsmotor, der ellers ved praktisk afprøvning ville koste 30000kr. pr. test.

Du overfører den fysiske proces til cyberspace.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2013 af peter lind

Jeg er ikke enig med #2

En matematisk model er en matematisk beskrivelse af noget andet. Et eksempel er faldloven for en bold s=½g*t2. Formlen er ikke selve boldens fald; men en model man kan bruge. Sådanne modeller kan findes mange steder. Fysik bruger i udstrakt grad den slags modeller; men de bruges også andr steder. De anvendes i kemi, biologi, lægevidenskab, økonomi, transport  m.v.

En algoritme har intet med matematiske modeller at gøre. Det kan nærmest beskrives som en bageopskrift med gentagelser. Et eksempel er hvordan man ud fra kendskabet til addition af 2 et cifret tal kan beregne summen af 2 tal med flere cifre. Datamaskiner er storforbruger af algoritmer. Disse algoritmer behøver ikke at have noget med matematik at gøre


Skriv et svar til: Matematiske modeller og regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.