Kemi

Hjælp bestem stofmængde!!!!

19. november 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mangler desperat hjælp til opgave 3 og 4!!!!!!

Beregn forsæbningstallet for hørfrøolie ved at tage udgangspunkt i hørfrøolie-molekylet fra opgave 5.
(Beregn molekylets molare masse og dernæst stofmængden i 1g fedtstof. Bestem stofmængden af KOH, der skal bruges til forsæbning af denne stofmængde. Beregn forsæbningstallet.)

1.MC55H100O6 = 857,389g/mol

2.Stofmængden i 100 g fedtstof: n = m/M = (100g)/(857,389g/mol) = 0,1166mol

3.Bestem stofmængden af KOH der bruges til forsæbning af denne stofmængde?

4. Beregn forsæbningstallet?

MKOH = 56,1g/mol

Sammenlign det beregnede forsæbningstal med tabelværdien.

Tabelværdi =190,3


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af mathon

Der udføres to forsøg, hvor det ene er et såkaldt blindforsøg - uden fedt.

Forskellen på de tilbagetitrede voluminer af 1 M KOH er det reaktionsforbrugte volumen 1 M KOH.

Er stofmængden af den forbrugte KOH beregnet rigtigt?


Svar #3
19. november 2013 af maikenC (Slettet)

Jeg har slet ikke beregnet stofmængden af forbrugt KOH, ved ikke hvordan jeg skal gøre.

Og mht til de toforsøg du snakker om, altsåblindeforsøg og hovedforsøg, hvad mener du meddet, har jo ikke lavet nogen forsøg?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2013 af mathon

Er fedtstoffet et triglycerid?


Svar #5
19. november 2013 af maikenC (Slettet)

Det er hørfrøolie, tror det er en triglycerid.

Svar #6
19. november 2013 af maikenC (Slettet)

Jo det er helt sikkert et triglycerid, har lige kigget.


Skriv et svar til: Hjælp bestem stofmængde!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.