Matematik

Forskellige former for vækst

20. november 2013 af crazyguy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. 

Er der ikke nogen som kunne forklare forskellen mellem lineær, eksponentiel og potens vækst


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2013 af mathon

der er en tydelig forskel i væksthastigheden


             lineær
                                       y = ax + b

                                       dy/dx = a

             eksponentiel

                                      y = b•ax                                                        

                                      dy/dx = ln(a)•y

             potensiel
                                      y = b•xa

                                     dy/dx = a•(y/x)


Svar #2
20. november 2013 af crazyguy (Slettet)

Jo tak for svaret, men ud over formlerne, hvad er det præsist der er forskellen, altså med ord ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Se på væksthastigheden dy/dx i hver af de tre modeller:

Lineær: væksthastigheden er konstant

Eksponentiel: væksthastigheden er proportional med funktionsværdien y

Potensiel: væksthastigheden er proportional med (y/x) .


Skriv et svar til: Forskellige former for vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.