Matematik

f'(x)= x3 + 2x + 8

20. november 2013 af rSkaarup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har fået en opgave som jeg er meget forvirret angående, så hvis der var nogle kloge mennesker der kunne forklare hvordan jeg skulle starte, så vil jeg være meget taknemlig! :)

Opgave:

En funktion f er givet ved f(x)= x3 + 2x + 8

Bestem f'(1 ), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet(1,(f1 ))


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Differentier den forelagte funktion of beregn så f '(1). Indsæt i tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

hvor x0 = 1 . Man skal også beregne f(1) .

Der menes sikkert

f(x) = x3 + 2x + 8 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Du skal differentiere din funktion, f(x) og derefter benytte tangentligningen:

y = f(x0) + f'(x0)(x-x0). I dette tilfælde er x0 = 1.


Svar #3
20. november 2013 af rSkaarup (Slettet)

Okay! Tusind tak! :)


Skriv et svar til: f'(x)= x3 + 2x + 8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.