Matematik

matematik...

29. oktober 2003 af Dunner (Slettet)
Jeg har lige lavet to regnestykker, jeg vil bare lige høre om jeg har regnet rigtigt!!!

Reducer:
(2x+1)(x-3)+(x+2)(x+4)-3x(x-2) =
7x+5



Løs liningen:
x-1/2=x/3
facit: x=3

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej...

Umiddelbart er det første stykke rigtigt, men det andet ser forkert ud.
Se:
x - 1/2 = x/3
3x - 3/2 = x
2x = 3/2
x = 3/4

Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Medmindre der menes (x-1)/2...

Svar #3
29. oktober 2003 af Dunner (Slettet)

Anonym: Medmindre der menes (x-1)/2...

Det kan godt være at jeg mener der!
Det er nemlig en brøksteg der er mellem x-1 og 2...

Svar #4
30. oktober 2003 af Dunner (Slettet)

Jeg syntes ikke regtigt der er nogen der har svaret...

P.S. Den første opgave jeg har lavet, er det ikke R6-formlen? Jeg har den nemlig ikke i min bog! Så jeg fatter ikke helt hvad jeg har lavet...

Svar #5
30. oktober 2003 af Dunner (Slettet)

Efter nærmere udregninger får jeg opgave 1 til at blive: 8x+5

Brugbart svar (1)

Svar #6
30. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvad i alverden er R6-formlen?

Brugbart svar (1)

Svar #7
31. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

>Dunner

Så er den god nok!

Svar #8
01. november 2003 af Dunner (Slettet)

Jeg har et problem jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg er kommet frem til det resultat (7x+5)?
Jeg for det til at blive 8x+5 nu!!!

Reducer:
(2x+1)(x-3)+(x+2)(x+4)-3x(x-2)

Svar #9
02. november 2003 af Dunner (Slettet)

Jeg vil gerne have et bud på om jeg har regnet rigtigt!
Jeg fik først afvide at det var rigtigt at jeg fik den til 7x+5... men efter nærmere udregninger får jeg facitet til at blive 9x+5!

Reducer:
(2x+1)(x-3)+(x+2)(x+4)-3x(x-2) <=>
3x-3+x+2x+8-3x+6x <=>
9x+5

Brugbart svar (1)

Svar #10
02. november 2003 af culla (Slettet)

jeg får den til 7x+5

Svar #11
02. november 2003 af Dunner (Slettet)

Jeg har set fejlen nu!

Reducer:
(2x+1)(x-3)+(x+2)(x+4)-3x(x-2) <=>
3x-3+x+2x+8-3x²+6x <=>
7x+5

Svar #12
02. november 2003 af Dunner (Slettet)

Men jeg mangler stadigvæk et ordentligt bud på min lining!

Løs liningen:
x-1/2=x/3
facit: x=3

Svar #13
02. november 2003 af Dunner (Slettet)

Jeg fatter ikke rigtigt hvad Jacob har lavet!!!

Se:
x - 1/2 = x/3
3x - 3/2 = x
2x = 3/2
x = 3/4


Det er meningen der står x-1 på den ene side af brøkstregen og 2 på den anden...

Svar #14
02. november 2003 af Dunner (Slettet)

Jeg ville gerne have et svar på om jeg havde regnet rigtigt!
Men der er formange der opretter nye emner om mit bliver skubbet væk...

Svar #15
03. november 2003 af Dunner (Slettet)

IB

Brugbart svar (1)

Svar #16
03. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Okay, måske er jeg helt galt på den, men jeg får din ligning til at give: x=-6
JEg laver altid dumme fejl, så hvis jeg har regnet forkert vil jeg gerne ha det at vide. Min udregning:

(x-1)/2=x/3 <=>
x-1=2x/6 <=> (* m. 2)
x-2x=1/6 <=>
-x=6 <=>
x=-6

Sådan ville jeg gøre.

Svar #17
03. november 2003 af Dunner (Slettet)

Jeg troede ikke at man kunne flytte nævneren over på tælleren Og jeg tror ikke det facit er rigtigt...

Brugbart svar (1)

Svar #18
03. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Lad os nu lige få én ting på det rene:

Opgave 1:
7x+5

Opgave 2:
x = 3/4

Svar #19
04. november 2003 af Dunner (Slettet)

Er du sikker Dominik(opg 2.)? Der er en børkstreg mellem x-1 og 2!

Løs liningen:
x-1/2=x/3 <=>
3x - 3/2 = x

må man godt bare flytte 3 fra højre side over til venstre?
Jeg er ikke helt inde i de regler endnu!

Brugbart svar (0)

Svar #20
04. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af hvad du mener, men hvis det er

x-1/2 = x/3

så er løsningen x = 3/4. Er det derimod

(x-1)/2 = x-3

så er løsningen x = 3.

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.