Matematik

matematik

21. november 2013 af oleoleoleoleole (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen

jeg står her og knokler på en opgave som jeg ikke aner hvordan jeg skl løse.

opgaven lyder 

Opskriv og reducer hældningen

delta f / delta x = f(x) - f (2) : x-2

for sekanten gennem punkterne  P(x, f(x))  og  P2(2, f(2)) , hvor  x ¹ 2 .

Opløs tælleren i faktorer ved hjælp af TI-89 eller TI-nSpire og forkort brøken.

Bestem ved hjælp af TI-89 eller TI-nSpire differentialkvotienten

f '(2) =  lim(-->2) * f(x)-f(2) : x-2

Har virkelig brug for hjælp til denne opgave, tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2013 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2013 af mathon

…du anviger ingen funktionsforskrift


Svar #3
21. november 2013 af oleoleoleoleole (Slettet)

Har kigget på den metode, men når jeg sætter ind, giver det noget helt forkert. Kan du ikke vise mig det trin for trin, forstår det virkelig ikke :)

Tak for svar så hurtigt :)


Svar #4
21. november 2013 af oleoleoleoleole (Slettet)

Der står ingen funktionsforskrift på opgaven


Svar #5
21. november 2013 af oleoleoleoleole (Slettet)

Undskyld det er bare mig funktionsforskriften lyder f(x) = x4 – 2x3 + 5 . 

sorry


Svar #6
21. november 2013 af oleoleoleoleole (Slettet)

f(x) = x^4 - 2x^3 + 5


Svar #7
21. november 2013 af oleoleoleoleole (Slettet)

Tusin tak, har fået styr på det ;D


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.