Matematik

2. grads ligninger

21. november 2013 af HardKaare06 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg har lige et par spørgsmål vedrørende nogle 2. grads ligninger.

1: Jeg skal opstille en ligning ud fra denne sætning.

 - Forskellen mellem to tal er 4. Halvdelen af det ene er lig med tredjedelen af det andet. Hvilke to tal er der tale om?

Lyder det her rigtigt?:

I) x+4=y og II) ½x=1/3y

2: Ved ikke hvorfor jeg får x og y til negative tal da: I) 2*-14+½*-36=-46 og II) -14-36=-50?

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2013 af 123434 (Slettet)

l) x-y=4


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om 2.-gradsligninger, men om lineære ligningssystemer med to ubekendte.

1) Der er to mulige ligningssystemer

a) x - y = 4  og   x/2 = y/3 , eller

b) y - x = 4  og   x/2 = y/3

2) Løser man ligningssystemet ved lige store koefficienters metode får man

I  2x + (1/2)y = 46
II   x  +  y = 50    , eller

I    4x + y = 92
II     x + y = 50

I-II:   3x = 42
         x = 14

         y = 50 -x = 50 -14 = 36


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Nej, det er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2013 af PeterValberg

 Der er ikke tale om andengradsligninger, men to ligninger med to ubekendte.

Kaldes tallene for henholdsvis x og y, så gælder det fx at:

1) x - y = 4  ⇔  y = x - 4
2) x/2 = y/3

indsættes udtrykket for y (fra ligning 1) i ligning 2, får du:

x/2 = (x - 4)/3
3x = 2x - 8
x = -8

dermed:  y = -8 - 4 = -12

Havde du i stedet sagt:

2) x/3 = y/2

havde det givet:

x/3 = (x - 4)/2
2x = 3x - 12
x = 12

y = 12 - 4 = 8

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: 2. grads ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.