Matematik

funktion

23. november 2013 af avengers (Slettet)

hej

jeg har et spørgsmål

En funktion f er givet ved f (x) = 4x3 - 8x

hvordan bestemmes en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1,5)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2013 af mathon

                       F(x) = y = x4 - 4x2 + k       gennem P(1,5)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2013 af 123434 (Slettet)

5=1^4+4*1^2+k

5=1+4+k

k=0

Er forskriften så bare y=x^4-4x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2013 af mathon

      Ja


Svar #4
24. november 2013 af avengers (Slettet)

14 - 4*12 + k = -3

hvordan sættes P(1,5) ind i funktionen?


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.