Matematik

Hastigheder

25. november 2013 af Emiliejdk (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej :)

Jeg har en opgave der hedder ''En bil kører med 65 km/t. Hvor langt har den kørt efter 24 minutter?''

og tilmed en der hedder ''Gyda cykler med 17,3 km/t – hvor lang tid tager det for hende at cykle 4350 meter? Angiv facit som minutter.''

Jeg er dog lidt i tvivl om hvordan man laver dem? 

Modtager gerne hjælp hurtigst muligt!

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af Moraxus (Slettet)

Bilen køre 65/60 km pr. min, så dit resultat bliver (65/60)*24=26 km

I den næste bliver det 17,3*x=4,35 <=> x = 4,35/17,3 = 0,25 timer, altså et kvarter. 


Svar #2
25. november 2013 af Emiliejdk (Slettet)

Mange gange tak :)

Skriv et svar til: Hastigheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.