Matematik

Areal af en cirkel

25. november 2013 af Mettebys (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan udregner man arealet af en cirkel på 18,30 meter i diameter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2013 af mathon

                                Acir = π • r2 = π • (d/2)2 = π • (d2/4) = π • (1/4) •d2

                                Acir = (π/4) • d2


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. november 2013 af uddannelseervigtigt

A = π ⋅ 18,30 :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2013 af uddannelseervigtigt

Okay tror jeg er helt gal på den


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det har du helt ret i. Dit udtryk benyttes til at beregne omkredsen af cirklen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. november 2013 af 123434 (Slettet)

d=diameter

r=radius

A=3,14*r^2

A=3,14*9,15^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Vær opmærksom på, at 3,14 kun er en tilnærmet værdi for tallet π .


Svar #7
25. november 2013 af Mettebys (Slettet)

Er det så m2 man udregner?


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, da diameteren er givet i m, beregnes arealet i m2 .


Svar #9
25. november 2013 af Mettebys (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Areal af en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.