Fysik

Elektrisk energi, energiomsætning og vekselstrøm

27. november 2013 af nymannjakobsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg læser fysik 0-B og vi skal op til eksamen her den 17. december, men vi er for tiden i gang med at repetere, og det jeg skal fremlægge næste gang er omkring Ellære hvor jeg skal komme ind på:

Elektrisk energi, energiomsætning og vekselstrøm

Jeg har en god idé om hvad jeg har tænkt mig at sige vedrørende vekselstrøm.

Men til de to andre punkter står der meget lidt om i min bog til netop energiomsætning og elektrisk energi, (det kommer meget hurtigt over i elektrisk effekt, som der hører til et andet eksamensspørgsmål).

Til energiomæstning har jeg indtil videre tænkt på:

1. At tegne et energidiagram mellem et batteri og en elpære, hvor det så er elektriciteten der sørger for at "bære" energien fra batteriet til elpæren.

2.  At tegne husets varmekredsløb

"Centralvarmeforsyningen i et hus bygger på et kredsløb, hvor varmt vand cirkulerer gennem systemet og afgiver varme i radiatorene".

TLDR; Nogle idéer til hvad jeg kan snakke om vedrørende elektrisk energi, energiomsætning og vekselstrøm. (5-10 min)


Svar #1
27. november 2013 af nymannjakobsen (Slettet)

Sved helt formlen for spændingsfald og omsat energi ud.. den skal jeg da også have med :-D

 Tænkte jeg vil skrive det op på følgende måde

Vi ved at:

I=Δq/Δt

[I]=C/sek=A

P=U*I

ΔE=P*Δt

ΔE=U*I*Δt

ΔE=U*(Δq/Δt)*Δt

ΔE=U*Δq

Der er dog en ting jeg ikke forstår, hvorfor må vi sige ΔE=P*Δt?


Svar #2
28. november 2013 af nymannjakobsen (Slettet)

Jeg har fundet ud af det nu..  /thread closed


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2013 af hesch (Slettet)

#1:  Du kan også sige:  E = P * t.  Disse Δ'er indikerer blot, at der er tale om små energier i små tidsintervaller, og at hvis man vil finde den samlede energimængde over længere tid, må man summere disse Δ-størrelser.

#0:  Du skal være opmærksom på, at man fortrinsvis forbinder elektrisk energi med vekselspænding og -strøm. Det forventes nok, at du kommer ind på transformation med henblik på minimering af transmissionstab i højspændingsledninger. Der findes en masse flere forklaringer på, hvorfor vi af andre grunde anvender vekselstrøm ude i de små hjem. Men det bliver der nok ikke tid til på 5 - 10 min.


Skriv et svar til: Elektrisk energi, energiomsætning og vekselstrøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.