Fysik

Boyles lov

29. november 2013 af 550631 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En vejrballon er ved trykket 101 kPa og rumfanget 600 L. Ballonen kommer op i 10 km højde hvor trykket er 12 kPa. Hvis temperaturen er den samme oppe og nede, hvor stort bliver ballonens rumfang i 10 km højde?


.. Er det

     101 kPa • 600 L = 12 kPa • V

      V = (101 kPa • 600 L) / (12 kPa) = 5050 L ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2013 af Eksperimentalfysikeren

Ja


Skriv et svar til: Boyles lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.