Matematik

Verdens største Ø - HJÆLP HJÆLP

29. november 2013 af SkoleElev3 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Det er beregnet, at en indbygger i S.A bruger 100 liter vand om dagen. Saudi Arabien har ca 26,5 mio indbyggere. det er ligeledes beregnet at et isbjerg, der transporteres til saudi arabien vil smelte til det halve rumfang under transporten.

HJÆLP HJÆLP! Har regnet ud at Saudi Arabien skal bruge ( 100 liter * 26.500.000 mio indbyggere = 2.650.000.000 liter =  2.650.000m3 vand på en dag.

3.6 Beregn rumfanget af et isbjerg i saudi arabien, der kan forsyne landet med vand til en dags forbrug.

3.7 Beregn rumfanget af et isbjerg i isfjorden, der kan transporteres til Saudi Arabien og forsyne landet med vand til en dags forbrug.

Prisen for en returbillet fra Kbh til Kangerlussuaq i 2006 er 4168,- kr. 25 procent af prisen går til flybrændstof.

4.4 Hvor meget koster brændstoffet pr. returbillet? Er det så ikke bare 4168 * 0,25 = 1042 kr?

4.5 Hvor meget koster brændstoffet, der skal bruges for at transportere en person en kilometer?

En almindelig bil kører ca 10 km på 1 liter benzin. En liter benzin koster ca 10,50 kr pr liter 

4.6 beregn brændstofsudgifterne pr. person pr. km ved 1, 2, 3 og 4 personer i bilen.

4.7 sammenlign brændstofsudgifterne pr. person pr. km ved transport i bil og i fly.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2013 af JeppeMønsted (Slettet)


Skriv et svar til: Verdens største Ø - HJÆLP HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.