Matematik
Ubestemt integrale. Tegne grafen.
Hej.
Jeg har et ubestemt integrale og skal tegne grafen af det.
opgaven er:
∫0∞ x*e-x^2dx.
Jeg har regnet arealet ud og har fået det til 1/2.
jeg startede med at lade a → ∞:
lima→∞ ∫0a x*e-x^2dx
jeg laver en omskrivning:
∫x*e-x^2dx = 1/2 * ∫x*e-x^2dx
jeg bruger nu substitution:
U=x2 ⇔ dU=2x.
dV=1/2 * ∫e-u ⇔ V=1/2 * (-e-u) → (-e-u) / 2.
jeg substituere tilbage igen:
∫0a (-e-u) / 2 ⇔ ∫0a (-e-u)
jeg lader ∞ → a:
∫0a (-e-x^2) / 2 = lim∞→a ∫0∞ (-e-x^2) / 2
regner nu arealet:
[(-e-x^2) / 2]0∞ = 1/2.
Derefter skal man tegne i grafen og vise intervallet med arealet.
Mit spørgsmål er så:
hvordan kan man tegne grafen og finde arealet eksempelvis på Geogebra? fordi da man har grænseværdier mellem 0 og ∞. Normalt plejer man tegne grafen og finde arealet med to forskellige tal.
Svar #1
30. november 2013 af peter lind
Du kan ikke lave en graf over hele difinitionsintervallet; men du kan lave en graf, hvor funktionsværdierne bliver så små at kurven smelter sammen med x-aksen. altså et interval af formen [0; a] hvor a er passende stort
Svar #2
30. november 2013 af Andersen11 (Slettet)
Der er ikke tale om et ubestemt integral, men om et uegentligt integral.Integralet er et tal, som ikke er en graf. Man kan tegne grafen af integranden, funktionen under integraltegnet.
Skriv et svar til: Ubestemt integrale. Tegne grafen.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
