Matematik

Renten ??

01. december 2013 af Joansc (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Skal lige opfriskes med dette her ...

Hvis man sætter 500 kr ind i banken og efter 15 år står der 900 kr. der tilskrives halvårlig rentetilskrivning....

hvad var renten p.a . . ??

500=900 . . .( ? + ? )15


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2013 af mathon

                      900 = 500•(1+rhalvår)30

                      1,8 = (1+rhalvår)30

                      1,81/15 = (1+rhalvår)2 = 1+rår

                      1+rår = 1,03996

                      rår = 0,03996 = 3,996%

          


Svar #2
01. december 2013 af Joansc (Slettet)

vi kan ikke helt forstå det ..

900=500*(1+r er det 184 dage????)30


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2013 af 123434 (Slettet)

2#

Hvis du sætter ind i formlen 

900=500*(1+0,03996)^30

Det må tage 15 år for at få konton fra 500 kr til 900 kr


Skriv et svar til: Renten ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.