Matematik

Radius udfra Rumfang (Forklaring?)

04. december 2013 af abmenzel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har 2 formler,

V = 4/3 · π · r3

r = (V * 3/4 * π)1/3

Forstår bare ikke hvordan man kommer fra den første formel til den anden, hvorfor kommer der fx 1/3 ind, og hvorfor byttes der om på 4/3 -> 3/4 ?

Hvis nogen kunne forklare hvert trin ville det være dejligt!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2013 af hesch (Slettet)

V = 4/3 · π · r3    =>

r3 = V * 3/4  / π     =>

r = 3√( V * 3/ ( 4 * π ) )

Der kan man bare se, hvad en parantes betyder    :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

V = 4/3 · π · r^3

først dividerer du med 4/3 · π på begge sider for at få isoleret r^3.

V/(4/3*π)= r^3

at dividere med en brøk er det samme som at gange med den omvendte brøk, så der står:

v*3/(4*π) =r^3

Nu tager du den tredje rod af r^3 og gør det samme på begge sider. den tredje rod kan skrives som ^1/3

(v*3/(4*π))^1/3=r


Svar #3
04. december 2013 af abmenzel (Slettet)

#2
 

V = 4/3 · π · r^3

først dividerer du med 4/3 · π på begge sider for at få isoleret r^3.

V/(4/3*π)= r^3

at dividere med en brøk er det samme som at gange med den omvendte brøk, så der står:

v*3/(4*π) =r^3

Nu tager du den tredje rod af r^3 og gør det samme på begge sider. den tredje rod kan skrives som ^1/3

(v*3/(4*π))^1/3=r

Ahh, nu forstår jeg.
Tak for hjælpen! (=


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Selvtak :)


Skriv et svar til: Radius udfra Rumfang (Forklaring?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.