Fysik

Beregn størst mulige bølgelængde

05. december 2013 af tusindsol (Slettet) - Niveau: B-niveau

I denne øvelse ser vi på sammenhængen mellem bølgelængde og frekvens for stående bølger i snor, der er fastgjort i begge ender. 

v=kvrod(S/μ)

S=0,49 N og μ=0,55 g/m

har beregnet at v=2,98 m/s 

Nu skal jeg beregne den størst mulige bølgelængde for stående bølger, når L=1,00 m 

Hvordan laver jeg den beregning? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

hvis du har frekvensen kan du udregne bølgelængden ved v=λ*f, hvor f er frekvensen og λ er bølgelængden.


Svar #2
05. december 2013 af tusindsol (Slettet)

Okay, kan jeg beregne frekvensen ud fra de informationer jeg har skrevet? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2013 af mathon

Der er knude i begge snorens ender,
hvorfor
den størst mulige bølgelængde for stående tværbølger på snoren er,
når snorlængden er en halv bølgelængde:

              L = (λ/2) = 1,0 m

                     λ = 2•(1,0 m) = 2,0 m

           
 


Skriv et svar til: Beregn størst mulige bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.