Fysik

Du skal udlede formlen for vindens effekt

09. december 2013 af MorePlastic (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. 

Jeg er igang med min SRP og har fysik A & Mat A. Jeg skriver om vindmøller, vind energi.

Men jeg har problemer med 2 spørgsmål. 

1. Du skal udlede formlen for vindens effekt (Fysik)

2. Bevis differentialregningens monotonisætning (Matematik)

1. Først og fremmest ved jeg ikke hvordan man udleder en formel. Jeg har siddet og læst om vindens effekt formel, og set billeder men jeg forstår det ikke. Nogle der kan hjælpe mig med det ?
 

2. Hvordan beviser jeg noget ? Altså jeg har forstået:

Hvis f '( x)>0 for alle x i et interval, så er f (x ) voksende i intervallet

Hvis f '( x)<0 for alle x i et interval, så er f (x ) aftagende i intervallet
Hvis f '( x)=0 for alle x i et interval, så er f (x ) konstant i intervallet

Men jeg aner ikke hvordan jeg skal bevise den ? og hvilke tal skal jeg bruge ?

Hele min problemformulering ser sådan ud: 

Du skal udlede formlen for vindens effekt (P = 1/2  v 3  r 2 ), og redegøre for en vindmølles effekt.

Bevis differentialregningens monotonisætning, og vis at en vindmølle højst kan udnytte 59% af vindes effekt (betz’ lov).

Den 10.december skal du på DTU i lyngby lave forsøg, hvor du bygger forskellige vindmøller og undersøger nogle af de faktorer, der har betydning for deres nyttevirkning.

Tak på forhånd !


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

1. Når du skal udlede en formel starter du med at bruge en fysisk lov på det givne problem. fx udled accelerationen i frit fald: Newton's 2. lov bruges

ma = -mg <=> a = -g .

2. Hvis jeg var dig ville jeg se om et lignende bevis er lavet, og så skrive det med mine egne ord(referer gerne samtidig for at undgå plagiering).

#Edit: Husk at spørge din vejleder om det er meningen du selv skal finde på beviset, hvis ja så er mit råd ikke godt :)


Skriv et svar til: Du skal udlede formlen for vindens effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.