Matematik

Hjælp til 1.g matematik!

09. december 2013 af bøfferboy (Slettet)

Hejsa folkens. 

Jeg sidder her med en matematik aflevring til om et par dage. Jeg er godt igang, mener stødt på en opgave, som jeg simpelthen ikke kan finde en løsning på. 

Opgaven lyder som følger: Vi får en tabel over en skala for en coopertest og udregning af kondital:

Distance i M -  Kondital

2300 - 40

2500 - 45

2700 - 49

2900 - 54

3100 - 58

3300 - 62

3500 - 67

3700 - 71

Tabellen viser konditallet til højre ud fra hvor mange meter man har løbet. Jeg har fået ligning Y=0,22*x-10,321, hvilket lyder meget fint og også passer ind i tabellen. Nu står der så bare i den næste opgave, at jeg skal finde konditallet for en mand, der har gennemført en test 2 gange, og løb 450 meter længere på andet forsøg. Jeg ville jo umiddelbart sætte 450 ind på x' plads i min ligning, men så bliver resultatet bare -0,421 hvilket simpelthen ikke giver nogen mening i mit hoved.

Er der nogen der forklare mig, hvordan dette hænger sammen og hvad jeg evt. gør fejl? 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Du har din ligning
K = 0,022x - 10,3214
Nu indsætter du den nye oplysning:
K = 0,022(x+450) - 10,3214 som udregnes
Men det kræver jo rigtignok, at du ved, hvor langt han løb første gang (x)
;-)
 


Svar #2
09. december 2013 af bøfferboy (Slettet)

Så giver opgaven jo absolut ingen mening. Må lige høre min lærer, for det lyder da bestemt underligt. Mange tak. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der må være tale om denne opgave, hvor opgaven er mere præcist formuleret.

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1388216

Man skal bestemme ændringen i konditallet, når løbes 450 m længere.


Skriv et svar til: Hjælp til 1.g matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.