Matematik

Lineære funktioner

10. december 2013 af CamillaAagedal (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle. Jeg sidder med en temaopgave til i aften om lineære funktioner. Jeg er helt lost omkring det, da jeg ikke rigtigt har lært noget om det, men bare fået stukket en lang opgave i hånden... Jeg håber I vil tage et kig på den. Jeg ligger et billede af opgave som en fil. I må meget gerne prøve at forklare, hvordan jeg får løst i hvert fald de første par opgaver. Tak på forhånd. :-) 

Vedhæftet fil: opgave 2 mat.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

a) da der står at omkostninger (f(x)er en lineær funktion af opslagstallet  (x)gælder at f(x)=ax+b. opgaven går altså ud på at bestemme forskriften og det gøre s ved at at udnytte teorien bag lineære funktioner: a= Δy/Δx=(160.000-130.000)/(5000-3000)= [1] udregn selv

til bestemmelse af b bruges at f(x1)= ax1+b <=> b=f(x1)-ax1= 130.000-[1]*3000= [2]

forskriften bliver da f(x)=[1]x+[2]

---

b) en bog sælges for 60kr. prisen for bøgerne som funktion af antallet af bøger er da givet ved

g(x)= 60x (da 1 koster 60, 2koster 120 osv)

b2) ja der gælder noget om specielt om denne funktion. funktionen viser at der proportionalitet mellem antal bøger og pris. Grafen er en ret linje gennem (0,0). - ingen bøger koster intet!

---

c) Tegn de to grafer

d) de beslutter sig for 3000opslag.  Omkostninger aflæses af tabellen til at være 130.000kr.

Prisen på det er g(3000)= 60kr/opslag*3000opslag =180.000

Overskuddet er da givet ved indtjening minus omkostninger: 180.000kr-130.000kr=50.000kr

De tjener altså 50.000kr på at sælge 3000 bøger.


Svar #2
10. december 2013 af CamillaAagedal (Slettet)

Mange tak! Det var til stor hjælp! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Det var så lidt :)


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.