Fysik

Energi

10. december 2013 af abc14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vil nogen forklare? Jeg har prøvet, men kan ikke få det itl at passe.

1) Solens energiudstråling sker med effekten 3,8 * 1026 W.

Beregn den tilsvarende masseændring pr. tid.

2) Beregn, hvor meget Solens masse aftager på et århundrede.

Solens masse er 2,0 * 1030 kg. Beregn, hvor mange procent Solens masse aftager på et århundrede.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2013 af peter lind

Brug E = m*c2


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2013 af mathon

                            3,8·1026 W = 3,8·1026 J/s

      energi-masse-relation

                                  E = c2 · |Δm|

                                  E = (8,98755·1016 m2/s2) · |Δm|

                                  |Δm| = E / (8,98755·1016 m2/s2)


Svar #3
10. december 2013 af abc14 (Slettet)

Hvordan laver jeg opg 2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2013 af mathon

I 1) beregnede du masseændringen pr. sek.

      Beregn nu masseændringen pr. år.                          1 år = 3,15569·107 s


Svar #5
10. december 2013 af abc14 (Slettet)

Jeg har gjort det med samme princip, men det giver 100 %, hvilket det ikke skal


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2013 af mathon

1)
                                            3,8·1026 W   ≡   4,22807·109 kg/s
masseændringen pr. år
                                            mår = (4,22807·109 kg/s) • (3,15569·107 s) = 1,33·1017 kg

århundredmasseændring
i pct.
                                            100 • 1,33·1017 kg
                                            ------------------------- ·100% = 6,65·10-10%
                                                  2,0·1030 kg


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.