Fysik

Formel for varmefylde

10. december 2013 af LukasVip (Slettet)

Hej!

Jeg er i gang med en opgave, hvor jeg skal gøre rede for formlen for varmefylde. Jeg skal altså forklare hvordan man kommer frem til formlen nedenunder. Er der nogen der kan hjælpe mig med det i et forståeligt sprog? Jeg ved at man skal isolere clod.

Formlen for varmefylde:

clod=mvand*cvand*(Tfælles-Tstart,vand)/mlod*(Tstart,lod-Tfælles)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Loddet og vandet opnår en fælles temperatur dvs at loddet "mister" ligeså meget energi som vandet får. dvs at for loddet

dElod = mlodclod (Tfælles - Tlod,start)

og for vandet dEvand = mvand cvand (Tfælles - Tvand,start)

Den ene er lig minus den anden dvs.

- mlod clod (Tfælles -Tlod,start) = mvandcvand(Tfælles-Tvand,start)

Så isoleres clod

Men det vigtige fysiske i denne her opgave er energibevarelsen  af lod+vand.


Svar #2
11. december 2013 af LukasVip (Slettet)

Hvorfor er det, at der står minus foran mlod?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2013 af hesch (Slettet)

#2:   Det er fordi:

dElod + dEvand = 0        =>                               ( de udveksler energi, ingen energi "forsvinder" )

dEvand = -dElod


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2013 af hesch (Slettet)

#3:

Linien:  - mlod clod (Tfælles -Tlod,start) = mvand cvand(Tfælles-Tvand,start)

kunne også skrives:

mlod clod (Tlod,start-Tfælles ) = mvand cvand(Tfælles-Tvand,start)       alias

         mistet energi         =       tilført energi               ( Bemærk ombytning af Tlod,start, Tfælles )


Svar #5
11. december 2013 af LukasVip (Slettet)

Efter dette skal c isoleres. Er der nogen, der kan hjælpe mig med dette, da jeg har problemer med det?


Svar #6
11. december 2013 af LukasVip (Slettet)

..


Svar #7
11. december 2013 af LukasVip (Slettet)

Efter dette skal c isoleres. Er der nogen, der kan hjælpe mig med dette, da jeg har problemer med det?


Skriv et svar til: Formel for varmefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.