Matematik

Finde dy/dx - Leibniz' metode

11. december 2013 af Cecillie95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og skriver SRP og skal løse følgende opgave:

Brug Leibniz' differentialer til at finde dy/dx for kurven givet ved:

4x3-6x+4-2y = 0

Jeg ved simpelthen ikke, hvor jeg skal starte eller generelt gøre! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Differentier venstresiden med hensyn til x:

12x2 -6 -2dy/dx = 0


Svar #2
11. december 2013 af Cecillie95 (Slettet)

Det hjælper mig desværre ikke så meget..


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Deraf isolerer man 

dy/dx = 6x2 - 3 .


Svar #4
11. december 2013 af Cecillie95 (Slettet)

Årh tusind tak! 


Skriv et svar til: Finde dy/dx - Leibniz' metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.