Matematik

Distributiv lov osv.

12. december 2013 af Mixzo (Slettet)

Hej,

Jeg kender til de forskellige love. Men jeg ved egentlig ikke hvad det betyder, hvis loven fx er
1. Distributiv eksempel på lov: k(A+B)=kA+KB

2. Kommutativ eksempel på lov: A+B = B+A

3. Associativ eksempel på lov: (A+B)+C=A+(B+C)

Altså jeg ved hvad lovene betyder i praksis og jeg ved hvordan man regner med det osv.
Men jeg ved ikke hvad det betyder at en lov fx Distributiv, kommutativ eller associativ.

Kan i forklare mig dette?

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af lfdahl (Slettet)

Prøv at undersøge de tre begreber ved opslag i en fremmedordbog.

Eksempel: Distributiv er et udtryk der vedrører det at fordele noget, hvilket her vil sige, at du fordeler faktoren k på hvert led i parentesen, som du har angivet i 1.

Du kender sikkert udtrykket at distribuere (uddele) og distribution (fordeling, uddeling).

Prøv at grave lidt i begreberne på nettet/i ordbogen. 


Svar #2
12. december 2013 af Mixzo (Slettet)

#1 Tak

Jeg fandt Khanadademy, som forklarede de 3 begreber, og nu giver de mening. 

Distributive, at fordele K med det inden i parentesen. Betydende at man skal gange K med hvert af de tal inden i parentesen.

Den Associative lov: Betydende at forbinde noget. Lige gyldigt hvordan du forbinder tallene vil resultatet blive det samme, række følgen er derfor lige gyldigt.

Den kommutative lov. Betyder bare at ordenen på tallene er lige gyldig. Man kan sige det er lige gyldigt hvordan de kommunikerer med hinanden man får det samme resultat.

Sådan forstod jeg det.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2013 af lfdahl (Slettet)

#2, s

Ja, det er rigtigt, pånær "kommutativ", som vel nærmest betyder "ombytning" - altså loven om at du kan bytte 

rundt på leddene uden at ændre på resultatet.


Skriv et svar til: Distributiv lov osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.