Kemi

Bestemmelse af sukker

12. december 2013 af anon16 (Slettet)

Jeg har lavet forsøget "Bestemmelse af sukkerindhold..", hvor jeg har titreret med KMnO4. 
Følgende reaktioner finder sted - som jeg så har afstemt: 
C12H22O11 + H2O --> C6H12O6 (glucose) + C6H12O6 (fructose) 

5OH- + RCHO + 2Cu2+ --> RCOO- + Cu2O + 3H2

2H+ + Cu2O + 2Fe3+ --> 2Cu2+ + 2Fe2+ + H2

8H+ 5Fe2+ + MnO4- --> 5Fe3+ + Mn2+ + 4H2O

Ud fra koefficienterne fra de afstemte reaktionsskemaer bestemmes forholdet mellem stofmængden af permanganat og sukker - Her har jeg fået forholdet mellem sukker og permanganaet til 1:2,5
Stofmængden af permanganat, der er tilsat ved ækvivalenspunktet bestemmes, og her ud fra bestemmes stofmængden af sukker - det har jeg gjort ved n=c*V for permanganat og efterfølgende n=npermanganat*2,5

Så til spørgsmålet!
Bestem indholdet af sukker i prøven i g/100 g eller g / 100 mL afhængig af om prøven var fast eller flydende. Hvordan er det lige at man gør det?


Svar #1
12. december 2013 af anon16 (Slettet)

Jeg skal måske sige, at jeg selv tænker: m=n*MRCHO = 0,000635 mol * 180,159g/mol =0,1144g

Da det skal være i g/100mL; 0,1144*1000=114,4 g

Er der korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2014 af sofiefalko (Slettet)

Fandt du ud af det?
Sidder nemlig med samme opgave lige nu :)


Skriv et svar til: Bestemmelse af sukker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.