Fysik

Beregne afstand fra komet til Solen

14. december 2013 af iBojsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

I min fysikaflevering er jeg stødt på følgende spørgsmål: 
"Udregn den gennemsnitlige afstand til Solen fra kometen 11P/Tempel-Swift-Linear.
11P/Tempel-Swift-Linear har en omløbstid på 6,37 (AE?)

Hvordan beregner jeg det afstanden til Solen ud? 

Jeg håber, at I kan hjælpe.

Med venlig hilsen
Søren 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Keplers tredje lov.


Svar #2
16. december 2013 af iBojsen (Slettet)

Hej Jerslev 

Det vil sige, at jeg skal bruge: R3=T2? 

Hvilke tal skal jeg indsætte? 

Mvh. Søren 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2013 af Jerslev (Slettet)

Hvad står R og T for?

Svar #4
16. december 2013 af iBojsen (Slettet)

R = den gennemsnitlige baneradius
T = omløbstiden 

Det vil sige, at: 

R3=6,372?

Mvh. Søren 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2013 af Jerslev (Slettet)

#4: Enheder?


Svar #6
16. december 2013 af iBojsen (Slettet)

Det er vel: R3=6,372 AE? 

Eller er jeg helt gal på den? 

Mvh. Søren 


Skriv et svar til: Beregne afstand fra komet til Solen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.