Matematik

gør rede for at f(x)=c har netop en løsning i alle værdier af c

15. december 2013 af tusindsol (Slettet) - Niveau: A-niveau

1) bestem f'(x)

det har jeg fået til 

f'(x)=3-sinx 

2) Løs f(x)=5 

vha. solve har jeg fået at x=1,33

3) Gør rede for at ligningen f(x)=c har netop en løsning i alle værdier af c. 

Nogle der kan hjælpe med opgave c?? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

hvis f '(x)=3-sinx så er det forkert at f(x)=c, og hvis f(x)=c er rigtigt så er det forkert at f '(x)=3-sinx

hvad er f(x)? :)


Svar #2
15. december 2013 af tusindsol (Slettet)

sorry f(x)=3x+cos(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2013 af Krabasken (Slettet)

- Hvor er opgaven ?


Svar #4
15. december 2013 af tusindsol (Slettet)

opgaven lyder 

Opgave 1

Betragt følgende funktion givet ved forskriften

f(x) = 3x + cos(x)

a) Bestem f'(x)

b) Løs ligningen f(x) = 5

c) Gør rede for at ligningen f(x) = c har netop en løsning for alle værdier af c.

så jeg er i tvivl om hvordan jeg gør rede for c


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2013 af peter lind

Vis at f'(x) > 0 og at f(x) -> ∞ for x -> ∞ og f(x)-> -∞ for x -> -∞, så er funktionen monoton voksende og kan kun have en løsning


Svar #6
15. december 2013 af tusindsol (Slettet)

Så viser jeg f'(x)>0 ved at sætte nogle vilkårlige tal ind i ligningen? 


Svar #7
15. december 2013 af tusindsol (Slettet)

Hvad skal jeg starte med at gøre? Kan ikke rigtig komme i gang med den :( 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2013 af peter lind

Det er ikke nok at sætte nogle tal ind i ligningen. Brug dit kendskab til sinusfunktionen


Skriv et svar til: gør rede for at f(x)=c har netop en løsning i alle værdier af c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.