Matematik

Differentation af sammensat funktion hjælp!!

16. december 2013 af llfs95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!! Jeg sidder og skriver SRP og jeg har opgdaget en fejl, og jeg kan ikke se hvad jeg skal gøre!!!

Jeg skal komme frem til udtrykket: di/ds=-1+1/cs hvor c=b/k

her skal jeg bruge kædereglen

Jeg vedhæfter billedet af hvad jeg har gjort

her kan man også se hvad i og s er 

Håber virkelig at nogen kan hjælpe!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad forstår du ikke i det vedlagte? 

Man har di/dt = (di/ds)·(ds/dt) , hvor man så får

(di/dt) / (ds/dt) = di/ds .

Hvis c = b/k , får man til sidst

di/ds = -1 + c/s ,

ikke det, du skriver.


Skriv et svar til: Differentation af sammensat funktion hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.