Matematik

Find sidelængden

16. december 2013 af cdfra (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej..

Jeg håber at der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave da jeg sidder fast..

Jeg har en trekant hvor vinkel a = 53,8 og siden IABI = 5,5.. Arealet er 24,4

Jeg skal bestemme de manglende sidder..

Da jeg mangler en side eller vinkel mere kan jeg ikke bruge sinusrelationerne så jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal starte?

Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af peter lind

Areal = ½*|AB|*|AC|*sin(A)

Areal =


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn højden hb af

hb = c·sin(A)    (c = |AB|) .

Benyt så, at arealet af trekanten er kendt, til at beregne den til hb hørende grundlinie b:

T = (1/2)·hb·b .

Siden a kan nu bestemmes af en cosinusrelation, og endelig kan de manglende vinkler B og C bestemmes ved at benytte cosinusrelationerne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2013 af lfdahl (Slettet)

Trekantens areal er: T = ½ |AC| c sin(A), hvor c sin(A) = hb. Eneste ubekendte er |AC|.

Benyt derefter cosinusrelationen: a2 = b2 + c2 - 2 b c cos(A)


Svar #4
16. december 2013 af cdfra (Slettet)

Jeg kan stadig ikke rigtigt få det til at passe....

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så vis dine resultater og mellemregninger.


Skriv et svar til: Find sidelængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.