Matematik

Fourier analyse

17. december 2013 af DEN1732 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 

Jeg er i gang med min SRP og mit emne er Fourier analyse af periodisk bevægelse. I den forbindelse har jeg udført et forsøg, hvor jeg, med en bevægelsescensor har optaget en fjeders bevægelse, både dæmpet og udæmpet. 
Jeg har så selvfølgelig graferne. Jeg har desuden udført et andet forsøg hvorved jeg fandt fjederkonstanten. Og jeg har forstået udledningen af formlerne for koefficienterne i fourierrækken. Men jeg kan simphelt ikke finde ud af at overføre mine data til fourierrækken. 
Jeg har beskrevet fjederensbevægelse, ved brug af Hookslov og Newtons anden lov: x''(t)=-(k/m)*x(t)
Som det ses er det en andenordens differentialligning. Jeg har bevist løsningerne til følgende andenordens ligningninger: y''=k^2*y den fuldstændige løsning er y=c1*exp(kx)+c2*exp(-kx) hvor c1 og c2 er konstanter og y''=-k^2*y den fuldstændige løsning er y=c1*cos(kc)+c2*sin(kx).

Er der nogle der kan hjælpe mig videre?
Jeg har med vilje ikke brugt kompleksetal:)

Ligningen ovenfor er selvfølgelig for de udæmpede svingninger. De dæmpede svingninger er givet ved  andenordens differentialligningen m*x''(t)+kx+½*p*A*Cw*x'(t)=0

I følge matematikken har en sådan lineær andenordens differentialligning en løsning på formen f(x)=c1*f1(x)+c2*f2(x)
Men jeg kan ikke få den ekspotentiel aftagende funktion som jeg jo gerne skulle have :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2013 af hesch (Slettet)


Skriv et svar til: Fourier analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.