Fysik

Produktion af røntgenstråling

18. december 2013 af emilowich (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en opgave jeg ikke helt forstår... 

Opgave beskrivelsen lyder som følgende:

Beregn det mindste spændingsfald, der skal være over et røntgenrør, hvis der skulle udsendes røntgenstråling med bølgelængde ned til 20 pm.

Hvordan skal man regne den ud? :)

Håber nogen kan hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2013 af peter lind

Brug at den maksimale energi er  E = V*e = h*f    V er spændningen, e er elektronens ladning h er Planck's konstant og f er frekvensen af fotonen


Svar #2
18. december 2013 af emilowich (Slettet)

Hvordan finder du frekvensen? c=lambda*f og så isolere f eller hvad? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2013 af peter lind

Det gør du ved brug af formlen i #1


Svar #4
18. december 2013 af emilowich (Slettet)

Kan man bruge den her formel?

U= (h*c)/(e*λ)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2013 af peter lind

ja


Svar #6
18. december 2013 af emilowich (Slettet)

Super tak


Skriv et svar til: Produktion af røntgenstråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.