Matematik

komplekse ligninger

19. december 2013 af gnidniv (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
løs ligningen (3-i)(z+(1/2))=2+i

hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2013 af mathon

            (3-i)(z+(1/2)) = 2+i

            z + (1/2) = (2+i)/(3-i)

            z + (1/2) = (2+i)(3+i) / (3-i)(3+i)    

            z + (1/2) = (6+2i+3i-1) / (9-(-1))  

            z + (1/2) = 5(1+i) / 10  

            z + (1/2) = (1+i) / 2  

            z + (1/2) = (1/2) + i·(1/2)

            z = i·(1/2)

    


Skriv et svar til: komplekse ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.