Matematik

Vektorer og Analytisk Geometri???

22. december 2013 af mahdi0123 (Slettet)

Så jeg har eksamens spørgsmålet:

Gøre rede for vinklen mellem to vektorer i 3d

Skal jeg bevise cos (v)=a*b/længde(a)*længde(b)?

eller skal jeg bare forklarer formelen da der ikke er givet nogen bevis i min bog?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. december 2013 af mathon

Længden - regnet med fortegn - af vektor a projiceret på vektor b                                        
er:          
                                             |a|·cos(v)
                         |a|·cos(v) = --------------               når vinklen mellem vektorerne a og b er v
                                                  1

                                             |a|·|b|·cos(v)
                         |a|·cos(v) = ------------------          som forlænget med |b| giver
                                                    |b|


                         |a|·|b|·cos(v)
                        ------------------                  
                                |b|
.

                           ab
                         -----------                           
                             |b|


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. december 2013 af Qand (Slettet)

#Mathon, kan du hjælpe mig !!!!!!!!!!! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. december 2013 af mathon

du har så
                                          ab
                      |a|·cos(v) = --------
                                           |b|

.
                                     ab
                      cos(v) = --------
                                    |a|·|b|


Skriv et svar til: Vektorer og Analytisk Geometri???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.