Matematik
beregning af arealet ved at opdeler i lodrette og vandrette strimler
opgaven er vedhæftet.
meget gerne et fuld ud regning af opgaven hvis det muliget
på forhånd tak
Svar #1
23. december 2013 af Krabasken (Slettet)
Mig bekendt er tan(π/2) ikke lig med 3
- så der er vist noget galt med figuren . . .
:-)
Svar #2
23. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)
ok, men any way hvordan kan man beregner arealet ved at opdeler i lodrerre og vandrette strimler???
Svar #3
23. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Grafen for den viste funktion f(x) er ikke grafen for funktionen tan(x). Det, opgaven foreslår i a) og b) er at man kan beregne arealet dels ved
a) A = 0∫π/2 f(x) dx
eller ved
b) A = 0∫3 ((π/2) - f -1(y)) dy
c) Den samlede omkreds af A består af buelængden af grafen for f(x) fra x = 0 til x = π/2, samt længderne af de to liniestykker, der også afgrænser A.
Svar #4
24. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)
er ikke helt med. hvad menes der med vandrette strimler og lodrette. og hva forskell. burde det ikke give samme resulat begge to for arealet?
jeg ved jeg lidt besværlige det må du sq undskyld, mener vil gerne se en udregning af opgaven og en løsning tak.
god jul og godt nyt år forresten :D
Svar #5
24. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#4
Jo, de to arealer i a) og b) vil give samme talmæssige resultat. Ved opdelingen i vandrette og lodrette strimler henvises nok til den opdeling i middelsummer, der benyttes til at definere det bestemte integral som grænseværdien for disse middelsummer.
Integralerne kan udregnes, når forskeiften for funktionen f(x) er kendt, jvf. bemærkningerne i #1 og #2.
Svar #6
24. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)
ok så vandrette stimler få jeg a => intergral(tan(x),y,0,3)= 3tanx
og i lodrette strimler få jeg uendlig!! => inergral( tanx,x,0,(pi/2))
det ser ikke ud som de lige så stor
Svar #8
24. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#6
Funktionen er jo ikke tan(x). Der er fejl i figuren, jvf. kommentarerne i #1 og #3. Benyt udtrykkene i #3. I det ene integral indgår den omvendte funktion f -1(x) .
På dansk hedder det "integral".
Svar #9
24. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)
okay så nu er med. tusind tak. vi kan heller ikke regner omkreds ud da vi ikke har den rigtige f(x).
Skriv et svar til: beregning af arealet ved at opdeler i lodrette og vandrette strimler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
