Matematik

Rittersnit metode

30. december 2013 af cre (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal bestemme to stangkræfter vha. rittersnit metode. Men jeg kan ikke få det rigtige resultat, da jeg nok kigger forkert på det. Håber der er nogen, der kan hjælpe mig.

Opgaven er vedhæftet (har selv indtegnet snittet, ved ikke om det er bedst at sætte det der)

Har udregnet tidligere at kraften i Ay er -1400 N (kraften Ax er 0) og kraften i By er -1600 N

Jeg kigger på delen til venstre, hvor punkterne A, C, E og F er.

Beregning for FCD:

∑Fy=0

0=FCD,y-1400+1200

FCD,y=1400-1200

FCD=1400-1200/sin(60)

FCD=230,94 N

Det rigtige resultat for CD er -1732,1 N

Vedhæftet fil: Opgave.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2013 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
30. december 2013 af cre (Slettet)

Nu kan jeg egentlig slet ikke tysk, men kan godt forstå ud fra illustrationerne, at man skal bruge ligevægts ligningerne og man i princippet kan snitte, hvor man vil.

Mit spørgsmål var bare, om jeg kigger rigtig på kræfterne i forhold til, hvor jeg har mit snit.


Skriv et svar til: Rittersnit metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.