Fysik

adiabatisk konstanten κ(kappa)

30. december 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Folks.

Jeg er lidt forvirret over adiabetisk konstanten. Jeg skal bestemme lydens hastighed som funktion af højden.

Hvad er adiabetisk konstanten for noget? Kan nogen forklare adiabetisk konstanten med simple ord.

Hvorfor nogen bruger symbolet κ (kappa) og nogen bruger symbolet γ(gamma) til adiabetisk konstanten?

Herunder er to sætning som jeg kan ikke forstå. hjemmesiden: http://www.sengpielaudio.com/calculator-speedsound.htm

Adiabatic index or ratio of specific heats κ (kappa) = cp / cv = 1.402 for air.
Specific heat in a constant pressure process = cp; Specific heat in a constant volume process = cv

Husk: der er ikke tale om engelsk sprog, der er tale om fysik

Jeg håber, at nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

For en ideal gas, der undergår en reversibel adiabatisk proces, er det adiabatiske indeks

      γ = CP / CV

mellem den specifikke varmekapacitet CP for fastholdt tryk, og den specifikke varmekapacitet CV for fastholdt volumen, en konstant, og den er lig med

      γ = (f+2) / f

hvor f er antallet af frihedsgrader for den ideale gas. Her er f = 3 for en monatomisk gas og f = 5 for en diatomisk gas. For en diatomisk gas er γ = 7/5 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2014 af mathon

systemet ville ikke medtage filen
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2014 af mathon

se evt.
 


Skriv et svar til: adiabatisk konstanten κ(kappa)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.