Matematik

Optimering for funktion af to variable

01. januar 2014 af Moraxus (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har vedhæftet et dokument med eksamensopgaver og løsninger, mit spørgsmål er omkring opgave 2 spørgsmål (3), hvor punktet (x,x) er minimumspunkter. Det der svare til f''xy(f''yx) bliver da ikke 0, men -2*(1/x^2)?

vh hans

Vedhæftet fil: doc.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har

f(x,y) = (x/y) + (y/x) , x > 0 , y > 0

og dermed

∂f/∂x = (1/y) - (y/x2)   og   ∂f/∂y = -(x/y2) + (1/x) .

Heraf fås så

2f/∂x∂y = -(1/y2) -(1/x2)

så du har ret i, at

2f/∂x∂y(x,x) = -2/x2 ≠ 0 .


Svar #2
01. januar 2014 af Moraxus (Slettet)

I så fald blive determinanten af Hesse matricen lige 0 dvs. der er ingen afgørelse, men kan man godt undersøge funktion i omegnen af de stationære punkter?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Man finder så for determinanten af Hesse matricen i punktet (x,x) :

D = 4/x4 - 4/x4 = 0

og man må så benytte andre metoder for at undersøge f(x,y) i de stationære punkter.


Svar #4
01. januar 2014 af Moraxus (Slettet)

Mange tak skal du have :)


Skriv et svar til: Optimering for funktion af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.