Kemi

Kemi, Beregn pH.

05. januar 2014 af BrainChild (Slettet) - Niveau: A-niveau

Du har 500 mL af en natriumhydrogensulfat opløsning, som har en formel koncentration på 0,60 M.

- Beregn pH og protolysegraden a

Der tilsættes 300 mL vand til opløsningen.

- Beregn pH og protolysegraden a efter tilsætningen

Håber nogen kan hjælpe, tak og på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2014 af mathon

pKs(HSO4-) = 1,92 dvs middelstærk syre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2014 af mathon

                 pH = -log((-Ks + √(Ks2 + 4·Ks·cs))/2)

                 pH = -log((-10-pKs + √(10-2·pKs + 4·10-pKs·cs))/2)

                 pH = -log((-10-1,92 + √(10-3,84 + 4·10-1,92·0,6))/2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2014 af mathon

fortyndingsfaktor
                                 f = ((500 mL) + (300 mL)) / (500 mL) = 1,6

                                 cs-fortyndet = cs / f = (0,6 M) / 1,6 ≈ 0,375 M


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2014 af mathon

alment

for en ikke stærk, monohydron syre S
med protolysegraden 0 < α < 1
og formel koncentration c
gælder:

                                                           S (aq)   +   H2O (l)   <--->   B (aq)   +   H3O+ (aq)
              ligevægtsmolariteter:          (1-α)·c                                 α·c            α·c    

med
              ligevægtsbrøken
                                                                     [B] • [H3O+]
                                                                    ----------------- = Ks
                                                                            [S]

.           
                                                                      (α·c)2
                                                                    ---------- = Ks
                                                                     (1-α)·c

                                                                            α2
                                                                    c • -------- = 10-pKs
                                                                          1 - α


Skriv et svar til: Kemi, Beregn pH.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.