Matematik

forkort

16. november 2005 af john2005 (Slettet)
Nogen som vil hjælpe med at forkorte?

(kvr.x - ((x-2)/(2*kvr.x))) / x

evt. sætte den lig 0 også..

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2005 af Sicma (Slettet)

Prøv selv først, så skal jeg/vi nok se efter fejl, eller hvor du går galt.

Svar #2
17. november 2005 af john2005 (Slettet)

Jamen der er der jeg er nået til.. Jeg ved ikke hvordan jeg kommer videre..

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2005 af Duffy

Dine parenterser ser mystiske ud.

Kan du evt skrive opgaven op som den ser ud i din bog?


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Jeg tror at det skal fortolkes som

(x^(1/2)-(x-2)/(2*x^(1/2)))/x
= ((x^(1/2)*2*x^(1/2)/(2*x^(1/2)))-(x-2)/(2*x^(1/2)))/x
= ((2*x-(x-2))/(2*x^(1/2)))/x
= (x+2)/(2*x^(3/2))

Svar #5
17. november 2005 af john2005 (Slettet)

Altså ja..

Der ska stå

kvar.x - (x-2/2*kvr.x) / x

Det er fordi der er en brøk efter det første kvr. x..

Det er fordi jeg skal tage f'(x) af

f(x)=(x-2)/(kvr. x)

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#5:
I så fald kan du roligt tage Haseks resultat for værende korrekt.

//Epsilon

Svar #7
17. november 2005 af john2005 (Slettet)

Hvorfor skal der ikke stå minus der hvor der er skrevet / første gang..?

(x^(1/2)-(x-2)/(2*x^(1/2)))/x
= ((x^(1/2)*2*x^(1/2)/(2*x^(1/2)))-(x-2) - (2*x^(1/2)))/x

Skriv et svar til: forkort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.