Kemi

Organisk kemi hjælp :D

10. januar 2014 af Marc2105 - Niveau: B-niveau

Jeg har opgaven:

Ved stuetemperatur vil addition af brom til buta-1,3 dien hovedsageligt ske ved de to endestillede carbonatomer. Samtidig dannes der en dobbelt binding mellem carbon atom to og tre.

a)Opskriv et reaktionsskema for reaktionen.

b)Hvilken reaktionstype er det?

c)Navngiv produktet.

Fortsat bromering ved højere temperatur fører til addition af endnu et molekyle dibrom.

d)Angiv strukturformel og navn for det herved dannede stof.

e)Beregn massen af den mængde dibrom, der skal anvendes til fuldstændig bromering af 8,50 gram buta-1,3 dien.

Jeg har lavet spørgsmpl a-d, jeg sidder bare fast i opgave e, og kan ikke finde ud af den :'(

Nogen som kan hjælpe?? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2014 af mathon

     M(C4H6) = sum({4,6}*{12.011,1.0079}) g/mol = 54,0914 g/mol

     M(Br2) = sum({2}*{79.904}) g/mol = 159,8080 g/mol

                                                                C4H6   +   2 Br2   --->   C4H6Br4
ækvivalente stofmængder i mol:                           1               2
ækvivalente masser i g:                                 54,0914   319,616   
                                                                8,50            x

           forholdsregning
                                                             x / (319,616 g) = 8,50 / 54,0914 = 0,157141

                                                             x = 0,157141 · (319,616 g)

                                                             x = 50,2249 g


Skriv et svar til: Organisk kemi hjælp :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.