Kemi

Bestemmelse af phosphorsyre indholdet i cola

11. januar 2014 af preity (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har et spørgsmål som er meget i tvivl om. Spørgsmålet lyder:

Aflæs volumen af 0,100 M NaOH for de to første ækvivalents punkter og beregn pH i ækvivalens punkterne.

Grafen er vedhæftet under beskeden.

-

Ved første ækvivalenspunkt er n(NaOH)=n(H3PO4). Og jeg ved at jeg har brugt 5.8 ml NaOH ved ækvivalenspunktet. Skal jeg beregne stofmængden af NaOH?? 

n(NaOH)=n(H3PO4)=0.00058 mol

Hvilken formel skal jeg bruge til beregning af ph er det ph=0.5(pks-log(cs)  - svag syre 

eller

skal jeg finde pks værdien for H3PO4 og for H2PO4- og bruge formlen ph=0,5*(pks(s)+pks(amf))

Tusind tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Data - kemi (3).xls

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2014 af Heptan

Hvis pKs for H2PO4- er større end 4 kan du bruge formlen for svage syrer. Du kan ogås bruge formlen for ikke-stærke syrer.

I ækvivalenspunktet er al phosphorsyre blevet omdannet til H2PO4-

Du kan bruge amfolytformlen.

Du kan gøre lige hvad du har lyst til :P


Skriv et svar til: Bestemmelse af phosphorsyre indholdet i cola

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.