Matematik

Rente

12. januar 2014 af hvadskaljegdoghedde (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Mette har tjent 1300 kr. Dem vil hun gerne sætte ind på sin konto i banken. Hun får 5,5 % p.a. i rente på sin konto.

Hvor mange penge står der på Mette's konto, når der tilskrives rente efter et år?

Håber nogle kan hjælpe mig med at finde ud af hvordan jeg løser dette styke, altså ikke bare skrive svaret ;)


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Her med 1500 så du selv kan regne det ud med 1300.

Rente: x procent som man får af et beløb efter en fastsat periode

Rentes rente: x procent af den rente som man får af beløbet + startkapitalen Ko.

Renten 5.5 % udtrykkes: 1.055 da 1.055 = 5.5 %.

Kn=Ko*(1+r)^n = 1500*(1+0.055)^1 = 1500*1.055^1 = 1582.5

^betyder i potens.

Hvis det havde været i to år: 1500*1,055^2

3 år: 1500*1,055^3

Osv...


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. januar 2014 af ginfire (Slettet)

Det er lige til der skal ligges 5,5% til de 1300 

Først findes de 5,5% af de 1300

1300*5,5/100= 71,5

Så er det bare at ligge de 2 tal sammen

1300+71,5=1371,5

Det kan også laves i en udregning 

1300*1,055= 1371,5


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

Du kan osse bare nøjes med at skrive af, når nu andre er så "venlige" at regne dine opgaver

:-)


Svar #4
12. januar 2014 af hvadskaljegdoghedde (Slettet)

#1 og #2 

Mange tak for hjælpen :)

#3 

Det er altid rart med noget hjælp, men jeg vil også gerne kunne finde ud af det og ikke bare denne gang :)


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.