Biologi

Eftervis Lambert-Beers lov

12. januar 2014 af 3runette (Slettet)

I en opgave har jeg fået følgende opgave:

"Eftervis at måleresultaterne fra overstående forsøg vist i figur 3 er i overensstemmelse med Lambert-Beers lov."

Hvordan kan man gøre det? Jeg har fået a vide, at linjen i grafen skal være ret for at måleresultaterne er i overensstemmelse med Lambert-Beers lov, hvorfor ska linjen være ret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2014 af mathon

fordi
         Lambert-Beers Log
         udtrykker sammenhængen mellem lysintensiteten Io før og I efter pasage af kuvetten
         med kuvettebredden L og kuvetteopløsningens molaritet c

                    ln(I/Io) = -ελ • L • c = -A

         hvor
                    A kaldes absorbansen

                    ln(I/Io) = -(ελ • L) • c som er en lineær afbildning
                    y = a•x

                                     y = ln(I/Io)    og   x = c   og hældningskoefficient    a = -(ελ • L)


        

                   
 


Skriv et svar til: Eftervis Lambert-Beers lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.