Matematik

omgange pr. minut

12. januar 2014 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har et lidt problemer med følgende opgave.

To cykelryttere A og B kører samtidig forbi målstregen på en 200 m lang cirkelrund bane. A kører 42 km/t, og B kører 36 km/t. 

Hvor mange omgange kører A og B pr. minut.

 i facit står der A = 3,5 omgange pr.minut og B = 3 omgange pr. minut 

altså jeg tænker på har det noget, at gøre med enhedscirklen. 

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2014 af peter lind

Brug at den tid t det tager at køre gennem banen er givet ved v*t = s= 200m


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Omregn hastighederne v til m/min ved at gange med 1000/60 . Beregn så tiden for at køre 1 omgang på 200 m:

t = s / v    (s er distancen, v er hastigheden, t er tiden).


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

A kører 42000 m på 60 minutter

eller 42000/60 m på et minut

eller 42000/(60*200) omgange på et minut


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2014 af Problemsolver (Slettet)

A= 42km/t= 42000m/t = 700m/minut 

700/200=3,5

altså A kører 3,5 omgange pr. minut

B= 36km/t = 36000/t = 600m/minut

600/200=3

B kører 3 omgange pr. minut


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

# 4

Du hjælper ikke trådstarter ved at regne hendes opgaver

Du hjælper hende ved at fortælle hende, hvordan hun selv kan regne opgaverne

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2014 af Problemsolver (Slettet)

#5 

Hun har allerede set facit, tror bare hun er i tvivl om hvordan man kommer frem til svaret. Det jeg gjorde var bare at give hende en metode som hun kan bruge fremover. 

Det var sådan folk hjalp mig og jeg klarer mig fint uden problemer når jeg skal op til eksamner :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

Fint nok - men det er ikke alle, der kan modstå fristelsen til at skrive af, uden at forstå

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2014 af Problemsolver (Slettet)

Skal jeg nok prøve at huske næste gang jeg skriver svaret :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. januar 2014 af exatb

#7

Det er heller ikke smart at skrive af når hjælperen regner forkert..

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1430514#1430942


Skriv et svar til: omgange pr. minut

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.