Matematik

Michaelis Menten funktion

16. januar 2014 af Rojan (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.
Jeg har en ligning der minder om Michaelis Menten funktionen. Den hedder:

P(x) = ax / x+b 

Jeg får at vide at der ved anvendelse af 6 kg enzym produceres 5 kg ost, samt at der ved
anvendelse af meget store mængder enzym produceres 10 kg ost, bestem a og b. 

a vil svare til K i Michaelis Menten funktionen

b vil svare til t0 i Michaelis menten funtionen. 

Jeg ved at Lim x --> uendeligt P(x)= a dvs. a = 10. 

hvordan bestemmer jeg så b? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man ved, at P(6) = 5, og P(x) → 10 for x → ∞ , med

P(x) = ax / (x+b) = a/(1 + b/x)

Betingelsen P(x) → 10 for x → ∞ giver a = 10.

Find nu b af betingelsen P(6) = 5.


Svar #2
16. januar 2014 af Rojan (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Michaelis Menten funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.