Fysik

press og temperatur - er den lavet rigtigt?

18. januar 2014 af science1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

har lavet følgende opgave og da jeg ingen standardbesvarelse har (det er eksamensforberedelse) kunne jeg godt tænke mig at høre om jeg har lavet den rigtigt :) synes mit resultat er ret volsomt :/

opgaven: N2 presses reversibelt fra et volumen på 20 dm3 til 5 dm3. beregn sluttemperaturen af N2. brug Cvm=5R/2. starttemperatur er 298 K

min løsning:

Tf=(298K)x(20dm3/5dm3)5xR/2 hvor R er gaskonstanten. = 4,65 x 106K


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2014 af mathon


                  T2T1 (1/T) dT  =  (R/Cv) • V1V2 (1/v) dV

                           ln(T1/T2) = (1/2,5) • ln(V2/V1) = 0,4 • ln(V2/V1) = ln((V2/V1)0,4)

                               T1/T2 = (V2/V1)0,4

                                T2 = T1 • (V2/V1)-0,4 = (298 K) • (5/20)-0,4 = (298 K) • 0,25-0,4 = 518,8 K

  


Svar #2
19. januar 2014 af science1 (Slettet)

hvorfor 0,4? :)


Skriv et svar til: press og temperatur - er den lavet rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.