Matematik

to vektorfunktioner vineklrette på hinanden

18. januar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Hvordan løser jeg opgave D i vedhæftede bilag? Har prøvet at sige r(t)*v(t)=0, beregn, t, men Mathcad melder fejl... Er dette den rigtige metode overhovedet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2014 af peter lind

Det er den rigtige metode, så du må have gjort noget forkert ved indtastning af opgaven. Prøv i første opgave at udregne v(t) og r(t)·v(t) ved håndkraft


Svar #2
19. januar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Den er ikke umildbart til bare lige at løse i hånden... Kan det passe, at der ikke findes nogen løsning dvs. at de slet ikke står vinkelret på hinanden på noget tidspunkt i det givende interval?

- Jeg har tegnet de to funktioner og der ses der heller ikke umildbart at de på noget tidspunkt skal komme til at stå vinkelret på hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har

r(t) = [ √(t-2) ; -0,04·t2 + 0,8·t ] , 2 < t ≤ 27

og dermed

v(t) = [ 1/(2·√(t-2)) ; -0,08·t + 0,8 ] ,

r(t) • v(t) = (1/2) + 0,04·t·(20 - t)·0,08·(10 - t) = 0 , eller

t·(t-10)·(t-20) + 625/4 = 0

t3 -30t2 + 200t + 625/4 = 0

der har de tre rødder

t1 =  -0,70495425307424 , t2 = 11,6037485647857 , t3 = 19,10120568828854 ,

hvoraf t2 og t3 ligger i intervallet ]2;27] .

Her ses vektorfunktionen med r(t2) og r(t3) tegnet ind.

Vedhæftet fil:vector_funk.png

Svar #4
19. januar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Underligt har prøvet at lave samme reduktion, men jeg får noglen andre røder...?

Vedhæftet fil:røder.png

Svar #5
19. januar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Har fået det til at lykkedes :D


Skriv et svar til: to vektorfunktioner vineklrette på hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.